Ασημακόπουλος Δημοσθέσνης

Σύντομη περιγραφή: 

Είναι Ομότιμος Καθηγητής της Φυσικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Φυσικής και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διπλωματούχος του Τμήματος Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, και Διδάκτωρ του University College London, Yφηγητής (DSC) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διατελέσει Ακαδημαϊκό Προσωπικό στο University College London, Ερευνητής στο WPL/NOAA USA, Eπισκέπτης Kαθηγητής στο Πολυτεχνείο του Torino και στο Πανεπιστήμιο της Trier. Αντιπρύτανης και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης, Αντιπρόεδρος του Ωνασείου Καρδιολογικού Κέντρου, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης και Κέντρου Ιατρικής Τεκμηρίωσης.

Διαθέτει εμπειρία στην Διοίκηση μεγάλων Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, σε θέματα μελέτης της Φυσικής Δομημένου Περιβάλλοντος, Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης, Ανάπτυξης της Τεχνολογίας Περιβαλλοντικών Μετρήσεων, των 'Ήπιων Μορφών Ενέργειας όπως και της Κλιματικής Αλλαγής.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 711 άρθρα σε διεθνή περιοδικά, συνέδρια και επιστημονικές εκθέσεις με περισσότερες από 10.000 αναφορές. Έχει βραβευτεί από πολλούς διεθνείς Επιστημονικούς φορείς για το έργο του.