Μέλισσας Δημήτριος

Τίτλος: 
Τηλέφωνο: 
210 772 3805
Γραφείο: 
Κτ. Μπουμπουλίνας
Σύντομη περιγραφή: 

Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ. Το εκπαιδευτικό του έργο περιλαμβάνει την αυτοδύναμη διδασκαλία ή την συνδιδασκαλία των μαθημάτων Πολεοδομικό Δίκαιο, Χωροταξικό Δίκαιο και Δίκαιο Περιβάλλοντος στις Σχολές Αρχιτεκτόνων Μηχ., Πολιτικών Μηχ. και Τοπογράφων Μηχ. του ΕΜΠ σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (2007-σήμερα). Διετέλεσε νομοτεχνικός σύμβουλος σε θέματα Πολεοδομικών, Χωροταξικών και Περιβαλλοντικών Ρυθμίσεων για τη διεκδίκηση της οργάνωσης της παγκόσμιας έκθεσης στη Θεσσαλονίκη EXPO 2008 (2003-2005).

Από το 1996 δικηγορεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Διοικητικά Εφετεία, κυρίως σε ένδικες διαφορές που άπτονται της χωροταξίας, της πολεοδομίας και του περιβάλλοντος. 

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και είναι μέλος της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής με επικεφαλής τον Ακαδημαϊκό Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Συνολάκη η οποία συστήθηκε με βάση τον Ν. 4638/2019 από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη.