Περιβαλλοντικές δράσεις στο ΕΜΠ: Εγρήγορση - Ενημέρωση - Ευαισθητοποίηση

Σύντομη Περιγραφή: 

Στο μάθημα θα συμμετάσχουν οι φοιτητές Χρήστος Καλαντζής και Γιώργος Μανώλης, από τη Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων και τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών αντίστοιχα ως μέλη της ENVINOW.

H ENVINOW αποτελεί μία νεανική πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2018 από φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η συντακτική ομάδα περιλαμβάνει σήμερα 31 συμμετέχοντες από 7 διαφορετικές σχολές του ΕΜΠ, η οποία δεν είναι η μόνη που συμβάλει στο περιεχόμενο. Στο περιεχόμενο συμβάλλουν επίσης υποψήφιοι διδάκτορες και καθηγητές από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έμπειρα στελέχη της αγοράς περιβάλλοντος. Το περιεχόμενο συνίσταται από ειδήσεις, άρθρα, έρευνες, συνεντεύξεις και απαντήσεις σε ερωτήσεις αναγνωστών που αφορούν όλο το φάσμα των θεμάτων του περιβάλλοντος.
Η φιλοδοξία της ομάδας είναι να φέρει το περιβάλλον στο προσκήνιο και να ενημερώσει υπεύθυνα και έμπρακτα τους πολίτες. Αυτό στην πράξη γίνεται μέσα από την επικοινωνιακή στήριξη και διάδοση πράσινων ενεργειών, την παρουσίαση λύσεων για καθημερινά αλλά και εξειδικευμένα θέματα και την ανάδειξη μεθόδων βιωσιμότητας ως γνώμονα αξιολόγησης.

Το Envinow.gr από τις απαρχές του αναπτύσσεται ως μία ανοιχτή προς όλο το κοινό, επιστημονική κοινότητα με σφαιρικό περιεχόμενο και πλέον αποτελεί από το καλοκαίρι του 2020 την μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα για το περιβάλλον στην Ελλάδα!

Επικοινωνία: info@envinow.gr

Διδάσκων: 
Ημερομηνία διάλεξης: 

21-04-2021 12:00 am