Ανακύκλωση Απορριμάτων – Ενεργειακή Αξιοποίηση : Υπερ & Κατά

Σύντομη Περιγραφή: 

Η ανακύκλωση των απορριμμάτων στην Ελλάδα είναι όχι μόνο μια αναγκαιότητα για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά είναι και νομοθετικά επιβεβλημένη. Η ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων αποτελεί μία σημαντική προτεραιότητα στην Ευρώπη. Δυστυχώς στη χώρα μας, η διαχείριση, ανακύκλωση και ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων είναι σήμερα σε πολύ πρώιμο στάδιο. Η πληθώρα ανεξέλεγκτων χώρων απόθεσης απορριμμάτων, η δαιμονοποίηση κάποιων τεχνολογιών, όπως η αποτέφρωσή τους, καθώς επίσης και το πολιτικό κόστος το οποίο συνοδεύει περιβαλλοντικά φιλικές λύσεις, έχει οδηγήσει στη δημιουργία ενός αδιέξοδου ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στο πρώτο τμήμα της παρουσίασης θα παρουσιασθούν οι βασικές αρχές, οι στόχοι, η νομοθεσία και η παρούσα κατάσταση, όσον αφορά την ανακύκλωση των απορριμμάτων. Θα παρουσιασθεί η αρχή RRR: Reduce-Reuse-Recycle που βασίζεται στην πρόληψη της αποφυγής παραγωγής απορριμμάτων.

Στο δεύτερο τμήμα της παρουσίασης θα παρουσιασθούν οι δυνατές τεχνολογίες ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων, με γνώμονα το περιβάλλον και την οικονομία. 

Εποπτικό Υλικό Παρουσιάσεων: