Καρέλλας Σ.

Τελικά πώς πρέπει να ζεσταίνομαι; Είναι ο φτηνός τρόπος θέρμανσης και περιβαλλοντικά φιλικός;

Σε συνέχεια της μελέτης που έχει γίνει από το Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και λεβήτωνγια τα συστήματα θέρμανσης, παρατηρείται ότι ο πιο φτηνός τρόπος θέρμανσης δεν είναι και ο πιο περιβαλλοντικά φιλικός;

Σύγκριση κόστους θέρμανσης από διάφορες τεχνολογίες

Greek

Η συμβολή της Πυρηνικής Τεχνολογίας στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs).

Τον Οκτώβριο του 2021 έξι φορείς της Πυρηνικής Τεχνολογίας, και συγκεκριμένα οι: Canadian Nuclear Association (CNA), European nuclear trade body Foratom, Japan Atomic Industrial Forum (JAIF), Nuclear Energy Institute (NEI), Nuclear Industry Association (NIA) και World Nuclear Association, εξέδωσαν κοινή έκθεση για τη συμβολή της πυρηνικής τεχνολογίας στην επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Greek

Ταξονομία- Taxonomy. Τι είναι και σε τί προσβλέπει; Θα βοηθήσει περιβαλλοντικά την Ευρώπη;

Μία κριτική ανάλυση του Taxonomy και αποτύπωσή του ως προς το περιβάλλον και το μέλλον της ενέργειας.

Greek

Διακοπές μηδενικού αποτυπώματος Άνθρακα. Είναι εφικτές οι «Πράσινες Θερινές Διακοπές»;

Υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε καλοκαιρινές διακοπές με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα;

Όλες οι δραστηριότητες του ανθρώπου, συνοδεύονται από εκπομπές CO2. Υπάρχει η δυνατότητα θερινών διακοπών με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Οι φοιτητές καλούνται να αποτυπώσουν την περιβαλλοντική επιβάρυνση από τις δραστηριότητες τους κατά τη διάρκεια μίας 5ημερης θερινής εκδρομής, συγκρίνοντας και δίνοντας παραδείγματα για διακοπές με έντονο αποτύπωμα άνθρακα και με σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Greek

Η επιστροφή στο Λιγνίτη. Θα λύσει το ενεργειακό πρόβλημα ή θα δημιουργήσει μία περιβαλλοντική βόμβα;

Η Ελλάδα αποφάσισε σε μία άμεση απολιγνιτοποίηση. Παρόλα αυτά παρατηρήθηκε ότι το καλοκαίρι όπου υπήρχε μεγάλη ανάγκη από ηλεκτρική ενέργεια, πολλοί λιγνιτικοί σταθμοί λειτουργησαν. Επίσης τις τελευταίες μέρες, λόγω των αυξήσεων των τιμών της τιμής του Φυσικού αερίου γίνεται συζήτηση για την επιστροφή στο λιγνίτη με ταυτόχρονη μείωση του κόστους CO2.

Greek

Πως επηρέασε η πανδημία τους ορυκτούς πόρους και τις ΑΠΕ;

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας εμφανίζεται ρεκόρ χρήσης ΦΑ λόγω αύξησης της κατανάλωσης ηλεκτρισμού και της χρήσης στα νοικοκυριά καθώς και μείωση της χρήσης πετρελαίου λόγω των μειωμένων μετακινήσεων. Πως επηρεάζεται επίσης ο ρόλος της Ελλάδας ως ενεργειακός κόμβος και ποιες είναι οι γεωπολιτικές προεκτάσεις;

Greek

Pages